KAIZEN među Srbima

KAIZEN na sajtu agencije Konsultuj.meKAIZEN je poslovna filozofija, ali i pristup životu i poslu. Nastala je u dalekom Japanu i označava stalno napredovanje ili stalno poboljšanje. Reč KAIZEN, nastala je od reči KAI – promena i ZEN – dobro. Agencija Konsultuj.me je pre nešto više od godinu dana započela rad na promovisanju KAIZEN-a u Srbiji što je krunisano potpisivanjem Ugovora o poverljivosti informacija sa KAIZEN Institute Consulting Group koji je vlasnik uslužnih marki KAIZEN i GEMBA KAIZEN. Saradnja sa čuvenim institutom je nastavljena ustupanjem značajne literature našoj agenciji i ekskluzivnim odobrenjima za prevod i objavljivanje tekstova na našem sajtu. Kruna dosadašnje saradnje će nadamo se biti, najavljeno učešće na projektima u Hrvatskoj i otvaranje kancelarije KAIZEN Instituta u Srbiji u budućnosti.

Suština KAIZEN filozofije je u primeni principa stalnog unapređenja od strane menadžmenta i svih zaposlenih. Pretpostavke unapređenja su merenje ostvarenih rezultata – učinaka (vreme odvijanja aktivnosti, troškovi, kvalitet itd.), utvrđivanje uzroka koji utiču na ostvarivanje rezultata, zajednički rad i delovanje na uzroke i predlaganje rešenja koja će unaprediti rezultate. Sve se to postiže primenom jednostavnih i logičnih metoda i tehnika. U jednoj od naših najpoznatijih bolnica u kojima je autor ovog teksta radio na primeni pomenute filozofije, vreme izdavanja računa velikim klijentima – kompanijama je skraćeno sa prosečnih 10,5 dana na 1 dan, čime je nestala potreba za zapošljavanjem dodatnih ljudi i napravljena ušteda u troškovima.

Na posebnoj stranici naše internet prezentacije posvećenoj KAIZEN filozofiji, imaćete priliku da čitate najbolje članke tvorca ove filozofije gospodina Masaki Imajia i izvršnog direktora KAIZEN Instituta gospodina Džona Milera čije smo ekskluzivne saglasnost nedavno dobili. Nakon ovog uvodnog teksta i najave, nadamo se da ćete u narednom periodu uživati u stručnim tekstovima, ali i primerima iz međunarodne i domaće prakse, s obzirom na to da naša agencija pruža usluge unapređenja poslovnih procesa i primene KAIZEN filozofije.

 

Povezani članci

This entry was posted in Kaizen and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

One Comment

 1. Dragan Simov
  Posted 12/09/2011 at 09:01 | Permalink

  Postovani,
  verujuci u verodostojnost Vasih navoda o saradnji sa “KAIZEN Institute Consulting Group koji je vlasnik uslužnih marki KAIZEN i GEMBA KAIZEN”, obracam Vam se molbom da mi posaljete bar deo literature vezane za ovu tehniku unapredjenja kvaliteta kako bih, u svom master radu iz oblasti terotehnologije na Fakultetu za industrijski menadzment Univerziteta Union, mogao teorijski bolje da objasnim sustinu kaizena. Poznato Vam je da smo u Srbiji siromasni sa literaturom, a za pomenuti rad su mi neophodne pouzdane reference.
  Moj rad, kao i Vas, treba da popularise primenu ove tehnike kod nas pa iz tog razloga verujem da mi mozete pomoci.
  Uz unapred iskazanu zahvalnost,
  S postovanjem,
  Dragan Simov, Kragujevac.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>