Kaizen obrazac za davanje predloga

Ovaj kaizen obrazac za predlaganje ideja je jednostavna forma koja se sastoji od jedne stranice. Možete ga koristiti kao deo formalnog programa za davanje predloga od strane zaposlenih ili za dokumentovanje i beleženje specifičnih poboljšanja nastalih u okviru kontinuiranog programa unapređenja koje sprovodi vaša kompanija.

Kaizen obrazac za davanje predloga

 

Poboljšanje nastalo u prethodnom primeru nastalo je iz razgovora sa operaterom na mašini, koji je nevoljno odgovarao na pitanje šta mu je potrebno da napravi jedan komad za dalji tok  proizvodnje, odnosno za sklapanje finalnog proizvoda. Ovaj kaizen primer se bavi osnovnim uzrokom zbog kojeg operater nije bio u stanju da napravi malu seriju proizvoda, za šta je, ustvari, bilo potrebno uložiti mali napor tj. opremiti namenska kolica alatom i alatkama za prelazak sa jedne na drugu operaciju. Nema više nepristupačnosti i mešanja alata potrebnih da se obavi ovaj posao. Sigurno da postoje i jednostavniji i sofisticiraniji obrasci koji se mogu koristiti za prikupljanje i sumiranje kaizen ideja. Ova ipak dosta dobro funkcioniše.

Više o ovome pročitajte na: Lean Manufacturing Blog, Kaizen Articles and Advice | Gemba Panta Rei

 

Povezani članci

This entry was posted in Kaizen and tagged . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>