Ekonom:east intervju: Sistemom protiv mentaliteta

Intervju za magazin Ekonom:east Darko GolubovicKad je shvatio da samo jedan vaterpolista u generaciji postaje vrhunski sportista, akcenat je stavio na školovanje, koje mu je otvorilo vrata poslovnog sveta. Često se sretao s ljudima koji su ga drugačije gledali kada saznaju koliko ima godina, ali je ubeđen da su u pravu oni koji kažu da iskustvo nije stvar broja godina nego broja prilika koje si imao u životu.

Jedan članak, objavljen 1931. godine u ekonomskom magazinu Pregled, podstakao ga je na otpočinjanje sopstvenog posla i suočavanje sa našim mentalitetom. Mi Srbi ne možemo se pohvaliti da smo Bog zna koliko čvrsto organizovani. U časovima velikih nacionalnih i državnih potresa i potreba, umemo da razvijemo divovske napore, izdajemo silne energije i tako reći, eksplozivnim skokovima napredujemo, umesto da metodičnim, doslednim, organizovanim, sitnijim radom postepeno i sa manje štete i napora, izrađujemo svoju budućnost. Tekst intervjua, možete pročitati na http://www.emportal.rs/emplus/pogledi/171963.html, internet prezentaciji poslovnog portala E-kapija http://www.ekapija.com/website/sr/page/521788 ili u štampanom izdanju časopisa.

 

Povezani članci

This entry was posted in Baza znanja. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>